Waarom ieder wacht­woord belangrijk is

Een gelekt wachtwoord brengt uw persoonlijke gegevens in gevaar en kan leiden tot online identiteits­diefstal. Lees verder voor meer informatie.

Een wachtwoord is vaak het enige wat voorkomt dat web criminelen uw persoonlijke gegevens gebruiken kunnen voor online identiteits­diefstal. Zodra ze toegang hebben tot uw gegevens, kunnen zij accounts overnemen en u ernstige financiële schade toebrengen. U hebt een sterke wacht­woord­beveiliging nodig om deze criminelen te weren.

4 redenen waarom ieder wachtwoord belangrijk is:

1. Wachtwoorden ontgrendelen uw persoonlijke gegevens online

Veel internet-accounts hebben persoonlijke gegevens van ons nodig, zoals uw volledige naam, thuis­adres, telefoon­nummer en credit­card­nummer.

Als ze het juiste wachtwoord hebben, hebben criminelen toegang tot alle details in uw online account. En deze gegevens zijn vaak precies wat ze nodig hebben om identiteits­diefstal te plegen.

2. Een herhaald wachtwoord brengt alle profielen waarop het gebruikt wordt in gevaar

De meeste mensen gebruiken hetzelfde wacht­woord bij meerdere profielen. Als een hacker uw wacht­woord te pakken krijgt, probeert deze toegang te krijgen tot profielen die credit­card­gegevens bevatten, zoals Amazon, eBay, Netflix, enz.

Als u hetzelfde wacht­woord opnieuw gebruikt, kan ook een inbreuk op een ogenschijnlijk onbeduidend account een groot probleem zijn. Door voor elk profiel unieke en sterke wacht­woorden te gebruiken, wordt de schade van een datalek beperkt tot slechts één account.

3. U bent niet de enige die uw wacht­woorden weet

Waarschijnlijk weet geen andere persoon uw wacht­woord. Maar wanneer u een internet­account aanmaakt, wordt het wacht­woord opgeslagen in de data­base van de service­provider, niet op uw eigen apparaat. Helaas kunt u niet voor­komen dat het systeem van de service­provider wordt geschonden.

Wanneer er een datalek optreed bij een internet­service die u gebruikt, betekent dit dat wacht­woord dat u voor de service gebruikt niet langer veilig is. En er zijn voort­durend nieuwe data­lekken.

4. Wachtwoorden kunnen op veel manieren gestolen worden

Naast datalekken kunnen wacht­woorden met malware van uw apparaat worden gestolen. Criminelen kunnen ook gebruik­maken van Phishing-aanvallen, openbare Wi‑Fi-net­werken en andere trucs om u te verleiden uw wacht­woorden door te geven.

Veel accounts bevatten gevoelige persoonlijke informatie die kan worden gebruikt voor identiteits­diefstal. Om uw accounts te beschermen, moet elk account beschermd worden met een ander wacht­woord. Wanneer een wacht­woord bloot­gesteld is aan een datalek, zijn de andere wacht­woorden nog veilig en is het risico om slacht­offer te worden van identiteits­diefstal veel kleiner. Daarom is ieder wacht­woord van belang.

F-Secure ID PROTECTION

Wilt u een sterkere wacht­woord­beveiliging en bescherming tegen identiteits­diefstal? 

F-Secure ID PROTECTION bewaakt uw persoonlijke gegevens 24 uur per dag en stuurt u waar­schuwingen voor data­lekken. Als er een data­lek met uw informatie gedetecteerd wordt, bent u de eerste die het weet. Sterke wacht­woorden zijn een essentieel onderdeel van het beschermen van uw online identiteit. Deze app versterkt de bescherming van uw wacht­woorden en houdt ze overzichtelijk.

Gebruik het 5 dagen gratis uit bij ons. Een credit­card is niet nodig.